Citróny Vakalou z Kréty
To jste nikde nezažili. Sluncem zbarvené krétské citróny, s tolik šťávy a s intenzivní vůní. Přírodní, bez chemie, od lokálních pěstitelů - pro váš dokonalý čaj, limonádu i kuchyni.
Kategorie: | Ovoce |
---|---|
Minimální trvanlivost: | k okamžité spotřebě |
Zvolte variantu



Ovoce chemicky neošetřené a nevoskované, dozrálé na Krétě, pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou.
Co dělá krétské citrony výjimečnými?
Jsou pěstované krétskými farmáři ekologickou cestou, bez chemických postřiků, v souladu s tradičními metodami. Jsou chuťově unikátní - méně kyselé, s jemným sladkým nádechem. Mají více šťávy a více vitamínů než citrony z jiných oblastí, zemí. Jsou perfektní do kuchyně, na marinády, saláty, do nápojů i sladkých dezertů.
Citrony obsahují velké množství kyseliny askorbové a kyseliny citronové (3,5–8,0 g/100 g), mají přibližně kolem 87 % vody. Proto se využívají jako přírodní okyselovadlo do řady pokrmů, nebo se z nich mačká kyselá šťáva. Dále obsahují bioflavonoidy, pektin, vonné silice, provitamin A, vitamin B, cca 3 % sacharidů.
Složka | Jednotka | Průměrný obsah | Prvek (mg/100 g) | Průměrný obsah | Složka (mg/100g) | Průměrný obsah |
---|---|---|---|---|---|---|
voda | g/100 g | 86,3 | Na | 5 | vitamin C | 58 |
bílkoviny | g/100 g | 1,0 | K | 150 | vitamin D | 0 |
tuky | g/100 g | 0,3 | Ca | 85 | vitamin E | - |
cukry | g/100 g | 3,2 | Mg | 12 | vitamin B6 | 0,11 |
celkový dusík | g/100 g | 0,16 | P | 18 | vitamin B12 | 0 |
vláknina | g/100 g | - | Fe | 0,5 | karoten | 0,018 |
mastné kyseliny | g/100 g | 0,2 | Cu | 0,26 | thiamin | 0,05 |
cholesterol | g/100 g | 0 | Zn | 0,1 | riboflavin | 0,04 |
energie | kJ/100 g | 79 | Mn | - | niacin | 0,2 |
- Plody pravidelně kontrolujte na přítomnost případných plísní a hnilob. Při správném skladování může vydržet i několik týdnů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.