
Dozrálé na slunci

Čerstvé a neskladované

Bez chemie
Lilkové plody obsahují z 90% vodu a díky tomu mají velmi nízkou energetickou hodnotu. Kromě toho jsou bohaté nejen na vlákninu, ale obsahují i řadu vitaminů a minerálních látek. Například draslíku obsahují lilky více než mrkev, zelí či cibule. Následují další prospěšné prvky, jako jsou hořčík, železo, zinek nebo mangan. Z vitamínů je nejvíce zastoupený betakaroten (provitamin A), který podporuje dobrý zrak a imunitu. Dále vitamíny skupiny B, které prospívají našemu nervovému systému. Lilky obsahují i jistý podíl vitamínu C.
Nutriční hodnota | Množství |
---|---|
Kalorie | 25 kcal |
Sacharidy | 6 g |
Bílkoviny | 1 g |
Tuky | 0 g |
Vláknina | 1 g |
Vitamín C | 10 mg |
Vitamín K | 3 µg |
Fosfor | 24 mg |
Draslík | 141 mg |
Železo | 0,4 mg |
Vápník | 9 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář