


Pěstování oliv na Krétě sahá už do období Minojské civilizace cca 2700 př.n.l. a dodnes se mu Kréťané poctivě věnují. Olivy se nejčastěji zpracovávají na výrobu olivového oleje, ale vyrábí se z nich i tato výtečná pochoutka.
Ideální na jednohubky nebo s čerstvým pečivem. Případně jako přísada do pikantních pokrmů.
Složení: pasta ze zelených oliv, sušené rajčata, bazalka, oregáno, sůl, chilli, olivový olej.
Výživové údaje na 100g:
energetická hodnota: 699Kj/167,5kcal,
tuky: 18,1 g z toho nasycené mastné kyseliny: 2,6 g,
nenasycené mastné monokyseliny: 14,1 g,
nenasycené mastné polykyseliny: 1,4 g,
sacharidy: 0 g,
bílkoviny: 1 g,
sodík: 1,6 g,
vláknina 3,5 g.
Balení: sklo, 135g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.