Novinka
Kód: 41004 | Značka: Maggiri

Tradiční krétská těstovinová rýže 400g Maggiri

179 Kč 199 Kč Sleva 10 % 447,50 Kč / 1 kg
Skladem (>10 ks)

Tradiční ručně vyráběnou těstovinou rýži z kvalitní semoliny stačí chvilku vařit a ochutit olivovým olejem a přidat kousek krétského sýra a máte skvělou večeři za pár minut.

Kategorie: Těstoviny
Minimální trvanlivost: více jak 30 dní
Dozrálé na slunci
Dozrálé na slunci
Čerstvé a neskladované
Čerstvé a neskladované
Bez chemie
Bez chemie

Složení: semolina z tvrdozrnné pšenice, voda, vejce, ovčí a kozí mléko.

Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1415Kj/338kcal, tuky: 3g z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8g, sacharidy: 63,6,2g z toho cukry: 4,3g, bílkoviny: 12,8g, sůl: 0,21g.

Balení: 400g.

Recept: 30ml olivového oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 500g hovězího masa, 500g rajčat, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 50ml bílého vína, 100g sýra Graviéra. Na oleji osmažte na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte hovězí maso. Po chvilce restování přidejte víno, poté rajčata a koření. Poté dejte do trouby podlité 4 sklenkami vody. Po upečení přidejte do omáčky uvařenou těstovinovou rýži a servírujte posypané sýrem Graviéra.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

Maggiri testovinyTradiční těstovinová dílna „MAGGIRI“ věrná tradici vznikla proto, aby nabídla svým zákazníkům kvalitní těstoviny bez konzervantů a barviv, z kvalitních surovin za použití čerstvých vajec a kozího-ovčího mléka od místních farmářů. Výsledkem jsou produkty s vysokou nutriční hodnotou. Těstoviny jsou sušené po mnoho hodin při nízké teplotě, aby nedošlo ke ztrátě živin.

Vedle tradičních receptů jako jsou Stiftaria (zakroucené těstoviny), Zimenia (zatočené nudle), Trachanas (drobné těstoviny do polévky), se pustili i do speciálních příchutí jako jsou tafliatelle se sépiovým inkoustem, fusilli s bazalkou a česnekem, fusilli se zeleninou a další recepty.

„MAGGIRI“ byl název pro staré krétské těstoviny, které se vařily velmi specifickým způsobem. Polovina těstovin se uvařila, druhá polovina byla smažená a pak vše smíchalo ve vývaru. Podávalo se to jako hustá polévka se spoustou sýra navrchu.

Vyzkoušejte i vy tradiční krétské těstoviny a udělejte si doma skvělý oběd či večeři za použití kvalitních domácích ručně vyrobených těstovin.

Maggiri vyroba testovin