


Složení: semolina z tvrdozrnné pšenice, voda, vejce, ovčí a kozí mléko.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1415Kj/338kcal, tuky: 3g z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8g, sacharidy: 63,6,2g z toho cukry: 4,3g, bílkoviny: 12,8g, sůl: 0,21g.
Balení: 400g.
Recept: 30ml olivového oleje, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, 500g hovězího masa, 500g rajčat, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, 50ml bílého vína, 100g sýra Graviéra. Na oleji osmažte na drobno nakrájenou cibuli a česnek, přidejte hovězí maso. Po chvilce restování přidejte víno, poté rajčata a koření. Poté dejte do trouby podlité 4 sklenkami vody. Po upečení přidejte do omáčky uvařenou těstovinovou rýži a servírujte posypané sýrem Graviéra.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční těstovinová dílna „MAGGIRI“ věrná tradici vznikla proto, aby nabídla svým zákazníkům kvalitní těstoviny bez konzervantů a barviv, z kvalitních surovin za použití čerstvých vajec a kozího-ovčího mléka od místních farmářů. Výsledkem jsou produkty s vysokou nutriční hodnotou. Těstoviny jsou sušené po mnoho hodin při nízké teplotě, aby nedošlo ke ztrátě živin.
Vedle tradičních receptů jako jsou Stiftaria (zakroucené těstoviny), Zimenia (zatočené nudle), Trachanas (drobné těstoviny do polévky), se pustili i do speciálních příchutí jako jsou tafliatelle se sépiovým inkoustem, fusilli s bazalkou a česnekem, fusilli se zeleninou a další recepty.
„MAGGIRI“ byl název pro staré krétské těstoviny, které se vařily velmi specifickým způsobem. Polovina těstovin se uvařila, druhá polovina byla smažená a pak vše smíchalo ve vývaru. Podávalo se to jako hustá polévka se spoustou sýra navrchu.
Vyzkoušejte i vy tradiční krétské těstoviny a udělejte si doma skvělý oběd či večeři za použití kvalitních domácích ručně vyrobených těstovin.