


Složení: semolina z tvrdozrnné pšenice, ječná mouka, voda.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1488Kj/356kcal, tuky: 1,1g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,21g, sacharidy: 75,2g z toho cukry: 4,3g, bílkoviny: 11,3g, sůl: 0,11g.
Balení: 400g.
Recept: 30ml olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1kg slepičího nebo kohoutího masa, sůl, pepř, bobkový list, skořice, nové koření, 50ml červeného vína, 300g zralých rajčat, sýr anthotyro. Na oleji zlehka osmažte nasekanou cibuli a česnek, přidejte maso, dochuťte kořením a po chvíli přidejte víno. Nakonec přidejte rajčata a pomalu dlouze duste do měkka. Na konci přidejte uvařené těstoviny a servírujte posypané anthotyro sýrem.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční těstovinová dílna „MAGGIRI“ věrná tradici vznikla proto, aby nabídla svým zákazníkům kvalitní těstoviny bez konzervantů a barviv, z kvalitních surovin za použití čerstvých vajec a kozího-ovčího mléka od místních farmářů. Výsledkem jsou produkty s vysokou nutriční hodnotou. Těstoviny jsou sušené po mnoho hodin při nízké teplotě, aby nedošlo ke ztrátě živin.
Vedle tradičních receptů jako jsou Stiftaria (zakroucené těstoviny), Zimenia (zatočené nudle), Trachanas (drobné těstoviny do polévky), se pustili i do speciálních příchutí jako jsou tafliatelle se sépiovým inkoustem, fusilli s bazalkou a česnekem, fusilli se zeleninou a další recepty.
„MAGGIRI“ byl název pro staré krétské těstoviny, které se vařily velmi specifickým způsobem. Polovina těstovin se uvařila, druhá polovina byla smažená a pak vše smíchalo ve vývaru. Podávalo se to jako hustá polévka se spoustou sýra navrchu.
Vyzkoušejte i vy tradiční krétské těstoviny a udělejte si doma skvělý oběd či večeři za použití kvalitních domácích ručně vyrobených těstovin.