


Složení: semolina z tvrdozrnné pšenice, vejce, ovčí a kozí mléko, voda, sůl.
Výživové údaje na 100g: energetická hodnota: 1415Kj/338kcal, tuky: 3g z toho nasycené mastné kyseliny: 2,8g, sacharidy: 63,6g z toho cukry: 4,3g, bílkoviny: 12,8g, sůl: 0,21g.
Balení: 400g.
Recept: 50ml olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 lilek, 500g rajčat, 50g oliv, 50ml bílého vína, sůl, pepř, oregano, 200g sýru feta. Na oleji zlehka orestujte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte lilek a olivy. Po krátkém zavaření přilejte víno a nechte provařit. Přidejte rajčata a koření a po změknutí rajčata nakonec nadrobenou fetu. Promíchejte se vařenými těstovinami a můžete servírovat.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční těstovinová dílna „MAGGIRI“ věrná tradici vznikla proto, aby nabídla svým zákazníkům kvalitní těstoviny bez konzervantů a barviv, z kvalitních surovin za použití čerstvých vajec a kozího-ovčího mléka od místních farmářů. Výsledkem jsou produkty s vysokou nutriční hodnotou. Těstoviny jsou sušené po mnoho hodin při nízké teplotě, aby nedošlo ke ztrátě živin.
Vedle tradičních receptů jako jsou Stiftaria (zakroucené těstoviny), Zimenia (zatočené nudle), Trachanas (drobné těstoviny do polévky), se pustili i do speciálních příchutí jako jsou tafliatelle se sépiovým inkoustem, fusilli s bazalkou a česnekem, fusilli se zeleninou a další recepty.
„MAGGIRI“ byl název pro staré krétské těstoviny, které se vařily velmi specifickým způsobem. Polovina těstovin se uvařila, druhá polovina byla smažená a pak vše smíchalo ve vývaru. Podávalo se to jako hustá polévka se spoustou sýra navrchu.
Vyzkoušejte i vy tradiční krétské těstoviny a udělejte si doma skvělý oběd či večeři za použití kvalitních domácích ručně vyrobených těstovin.